Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Владе и министар пољопривреде у Бијелом Пољу озваничио почетак изградње водовода Добраково

Објављено: 25.09.2017. 23:30 Аутор: МПРР

MPRR Приликом боравка у Бијелом Пољу, гдје је презентовао резултате три јавна позива и представио још једног вриједног пољопривредног произвођача, потпредсједник Владе и министар пољопривреде и руралног развоја мр Милутин Симовић, са сарадницима, обишао је локације на којима се реализују развојни пројекти од важности за становнике овог дијела Црне Горе.

Потпредсједник Владе и предсједник Општине Александар Журић, том приликом поставили су камен темељац за изградњу новог водовода Добраково. Потом су посјетили новоизграђену подручну школу у тој мјесној заједници. Симовић је радну посјету Бијелом Пољу завршио обиласком радова на изградњи фарме и мљекаре у Павином Пољу.

Водовод Добраково за 350 домаћинстава и гранични прелаз

Изградњом новог водовода питање водоснабдијевања биће ријешено за око 350 домаћинстава три мјесне заједнице - Добраково, Кање и Метањац, а уједно ће бити ријешено водоснабдијевање граничног прелаза Добраково.

Прва фаза предвиђа довођење воде са изворишта Врело, преко ријеке Лим, са територије Општине Сјеница у Србији, чија је вриједност 50.000 еура, а друга одвођење воде за ова три села и гранични пријелаз, вриједности 120.000 еура. Пројекат финансира Општина и Министарство пољопривреде и руралног развоја.

MPRRMPRR

Са посебном пажњом обиљежавамо почетак радова на водоводу, који ће надам се бити брзо завршен, казао је Журић. Он је поводом изградње новог школског објекта, вриједности радова 150.000 еура, казао да је ријеч о мултифункционалном објекту, додајући да је Општина Бијео Поље једина локална самоуправа у Црној Гори која је сама финансирала један просвјетни објекат.

У новом школском објекту уписано је ове године 15 ђака. Истоврмено, опремљене су и просторије за потребе мјесне заједнице и амбуланте. У реализацију овог пројекта уложено је 195 хиљада еура.

Министар Симовић је нагласио задовољство што је у прилици да данас сви заједно обиљежавају завршетак завршетак пројекта - нове школе у Добракову и почетак радова на изградњи водовода за три села.

MPRRMPRR

У једном дану обиљежавамо два важна пројекта. Да ли има ишта важније и потребније за једну средину него обезбиједити услове за школовање дјеце, којих је ове године уписано 15, док ће како је најављено у наредној школској години бити 25 ђака. То је добра вијест и најава и најбоља потврда овог рјешења и одлуке СО Бијело Поље да финансира из свог буџета изградњу школе“, казао је Симовић који је због тога честитао предсјендику Општине и његовим сарадницима на тој вриједној и мудрој одлуци.

Симовић је истакао и да је једнако важно за неки крај обезбиједити и уредно водоснабдијевање, а да у овом случају водовод има посебну симболику. „Симболика је у томе што се извориште Врело налази на подручју Сјенице у Србији, и што смо у доброј комуникацији општине Бијело Поље са том локалном самоуправом добили све сагласности и услове и да водоизвориште буде доступно за потребе грађана три мјесне заједнице, односно 350 домаћинстава.

MPRR

Према ријечима Симовића, водовод има још једну симболику, симболику Манастира Куманица, који је допринио договорима и још једном показао да се под његовим окриљем не дијеле људи, ни по националној, ни вјерској припадности. „Зато је ово добра прилика да кажемо да су ово времена оваквих и сличних пројеката који не дијеле, него спајају различите обале, у овом случају обале Лима, и значе нови квалитет живота на простору гдје се реализују“, казао је Симовић.

Он је изразио однос поштовања према свима који су учествовали у стварању претпоставки за реализацију овог пројекта.

Симовић је оцијенио важним и што ће новим водоводом бити квалитетно и сигурно ријешено и питање водоснабдијевања граничног прелаза Добраково, који је од раније значајно инфраструктурно опремљен.

Напредују радови на изградњи фарме и мљекаре у Павином Пољу

Потпредсједник Владе и министар пољопривреде обишао је заједно са инвеститором Драганом Бурићем фарму и мљекару у Павином Пољу, гдје су у току радови на постављању приступне инфраструктуре за електро и водоводне инсталације. Инвеститор је изразио задовољство што се након проблема имовинско – правне природе коначно успјело ријешити довод струје и воде. “Добили смо грађевинску дозволу за струју и воду, и убрзано радимо на завршетку пројекта”, казао је Бурић додајући да се доста времена изгубило на рјешавању проблема које не би смјеле да буду кочница инвеститорима.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?