Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење за јавност : Одржана 33. сједница Националног савјета за одрживи развој, климатске промјене и интегрално управљање обалним подручјем

Објављено: 29.09.2017. 20:18 Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма
Ministarstvo održivog razvoja i turizmaMinistarstvo održivog razvoja i turizmaMinistarstvo održivog razvoja i turizma

У Мојковцу је данас одржана 33. сједница Националног савјета за одрживи развој, климатске промјене и интегрално управљање обалним подручјем, којом је предсједавао Филип Вујановић, предсједник Националног савјета. У раду сједнице учествовали су и министар одрживог развоја и туризма Павле Радуловић, предсједник општине Мојковац Дејан Медојевић, предсједник општине Даниловград Бранислав Ђурановић и предсједница општине Колашин Жељка Вуксановић.

На данашњој сједници настављена је дискусија о активностима у оквиру валоризације потенцијала Бјеласице и Комова, као стратешки значајног питања за развој општина Мојковац, Колашин и Бијело Поље, односно сјеверног региона Црне Горе. У складу са закључцима 31. сједнице која је одржана 11. јануара ове године, када је Национални савјет упознат са планираним активностима, данашња сједница била је усмјерена на анализу оствареног учинка.

С тим у вези, Национални савјет је исказао пуну подршку текућим и планираним активностима, и оцијенио да је општина Мојковац остварила изузетан напредак у реализацији активности планираних у 2017. години. У предстојећем периоду, активности ће бити усмјерене на завршетак изградње прве дионице ауто пута Мојковац-Лубнице-Беране, изградњу моста у Подбишћу и изградњу базне станице на локалитету Жарски.


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?