Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje za javnost : Održana 33. sjednica Nacionalnog savjeta za održivi razvoj, klimatske promjene i integralno upravljanje obalnim područjem

Objavljeno: 29.09.2017. 20:18 Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma
Ministarstvo održivog razvoja i turizmaMinistarstvo održivog razvoja i turizmaMinistarstvo održivog razvoja i turizma

U Mojkovcu je danas održana 33. sjednica Nacionalnog savjeta za održivi razvoj, klimatske promjene i integralno upravljanje obalnim područjem, kojom je predsjedavao Filip Vujanović, predsjednik Nacionalnog savjeta. U radu sjednice učestvovali su i ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović, predsjednik opštine Mojkovac Dejan Medojević, predsjednik opštine Danilovgrad Branislav Đuranović i predsjednica opštine Kolašin Željka Vuksanović.

Na današnjoj sjednici nastavljena je diskusija o aktivnostima u okviru valorizacije potencijala Bjelasice i Komova, kao strateški značajnog pitanja za razvoj opština Mojkovac, Kolašin i Bijelo Polje, odnosno sjevernog regiona Crne Gore. U skladu sa zaključcima 31. sjednice koja je održana 11. januara ove godine, kada je Nacionalni savjet upoznat sa planiranim aktivnostima, današnja sjednica bila je usmjerena na analizu ostvarenog učinka.

S tim u vezi, Nacionalni savjet je iskazao punu podršku tekućim i planiranim aktivnostima, i ocijenio da je opština Mojkovac ostvarila izuzetan napredak u realizaciji aktivnosti planiranih u 2017. godini. U predstojećem periodu, aktivnosti će biti usmjerene na završetak izgradnje prve dionice auto puta Mojkovac-Lubnice-Berane, izgradnju mosta u Podbišću i izgradnju bazne stanice na lokalitetu Žarski.


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?