Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Технополис: Почели „Отворени дани науке“ у Никшићу

Објављено: 09.10.2017. 23:23 Аутор: Министарство науке
Ministarstvo nauke Ministarstvo nauke
Иновационо предузетнички центар Технополис данас је отворио своја врата ученицима који су имали прилику да, у склопу фестивала Отворени дани науке, присуствују едукативној интерактивној изложби „Буђење радозналости с Алисом у земљи чуда“, као и презентацијама креативне електронике, виртуелне стварности и 3Д визуелизације.
Ministarstvo nauke Ministarstvo nauke
Први гости Технополиса били су ученици ЈПУ Драган Ковачевић и ППУ Монтессори Звоно, затим Образовни центар Плужине и ОШ Јагош Контић.
У току првог дана ове манифестације ученици су могли да чују занимљиву причу о настанку бајке „Алиса у земљи чуда“, која је праћена интерактивном изложбом и предавањем проф. др Гордане Медин.
Ministarstvo nauke Ministarstvo nauke
Осим проф. др Медин и представника Природно-математичког факултета, на фестивалу су учествовали и станари Технополиса, као и Атеље Егзипери, који су младим гостима представили писца Луиса Керола као фотографа, чари путовања кроз виртуелну стварност, као и основе 3Д визуелизације.
Ministarstvo nauke Ministarstvo nauke
Идеја фестивала је да креативним садржајима, радионицама, изложбама, предавањима и научним перформансима приближи науку свим узрастима, уз присуство еминентних предавача из цијелог свијета.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?