Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Нухоџић – Минити: Италија ће наставити да подржава реформе у области владавине права у Црној Гори

Објављено: 24.10.2017. 20:52 Аутор: МУП

Министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић и директор Управе полиције Славко Стојановић учествововали су данас на министарској конференцији у Трсту, коју је, обиљежавајући затварање регионалног пројекта ИПА 2013 Борба против организованог криминала: Међународна сарадња у кривичним стварима, уприличило Министарство унутрашњих послова Републике Италије у сарадњи са Европском комисијом.




Министар Нухоџић је нагласио посвећеност са којом су Црна Гора и Министарство унутрашњих послова потврдили опредјељење да, кроз бројне активности у борби против организованог криминала и корупције, те кроз перманентно јачање капацитета за вођење комплексних истрага, доприносе даљем јачању стабилности и безбједности у регионалном контексту. У свом обраћању, саопштио је да се додатна вриједност ИПА 2013 пројекта за Западни Балкан огледа у интезивнијој размјени обавјештајних података, ефикасној употреби специјалних истражних метода и успостављању заједничких истражних тимова.

MUPНа маргинама конференције, министар Нухоџић се састао са италијанским колегом Марком Минитијем, којом приликом је изразио задовољство поводом традиционално пријатељских односа Црне Горе и Италије, оцијенивши да досадашња садржајна сарадња представља квалитетан основ за даље учвршћивање међудржавног партнерства. Захвалио је на континуираној и експертској подршци коју Италија пружа Црној Гори у правцу испуњавања обавеза у оквиру приступних преговора са Европском унијом, нарочито у захтјевним областима јачања владавине права. Министар Минити је похвалио напредак који је црногорска Влада остварила на свом европском и евроатлантском путу, а посебно чланство Црне Горе у НАТО алијанси. Потврдио је спремност Италије да настави да подржава јачање капацитета органа за спровођење закона у Црној Гори, како билатерално, тако и у склопу регионалних и европских пројеката. Заједнички је констатовано да ће досадашња сарадња двије државе бити додатно оснажена заједничким активностима у борби против незаконитих миграција, организованог криминала и тероризма, као глобалних безбједносних изазова.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?