Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржана прва сједница Савјета за НАТО

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Видео: Сједница Савјета за НАТО - кадрови

Савјет за НАТО закључио је данас на првој сједници којом је предсједавао предсједник Савјета, предсједник Владе Душко Марковић, да је Црна Гора чланством у НАТО-у остварила један од кључних вањскополитичких приоритета и оцијенио да нова позиција наше земље као чланице Алијансе подразумијева одговоран однос у дефинисању националних приоритета и њиховом усаглашавању са државама савезницама. Закључено је да ће у том контексту један од приотитета бити промовисање евроатлантских интеграција земаља Западног Балкана и политике отворених врата НАТО-а, као и њен даљи допринос испуњавању кључних циљева и вриједности Алијансе.

Савјет је закључио да Црна Гора након непуних пет мјесеци од уласка у НАТО већ ужива користи од чланства и то прије свега кроз повећан број информација о нашој земљи у иностраној јавности, перцепцију наше земље као сигурне инвестиционе дестинације и јаче интересовање реномираних инвеститора за улагање у Црну Гору.

На сједници је разријешен досадашњи Комуникациони тим Савјета за чланство Црне Горе у НАТО-у умјесто којег ће у оквиру Интерресорне комисије за НАТО бити именован тим који ће координирати комуникационе активности у складу са интересима државе и грађана Црне Горе.

За секретара Савјета именован је Иво Ђоковић, помоћник генералног секретара Владе, који је ту дужност обављао и у ранијем Савјету за чланство Црне Горе у НАТО-у.

Савјет за НАТО образован је Одлуком Владе Црне Горе донијетој на 43. сједници одржаној 5. октобра 2017. године.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?