Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Програм стручног оспособљавања: Још пет дана за пријаву корисника

Објављено: 13.11.2017. 20:23 Аутор: ПР служба Министарства просвјете
Радни тим за праћење имплементације Програма стручног оспособљавања лица са стеченем високим образовањем подсјећа да је рок за пријављивање корисника за учешће у Програму, преко портала еУправе, 18. новембар 2017. године.

До данас, број пријављених потенцијалних корисника Програма је око 2.700, што је на нивоу броја пријављених корисника прошле године.

Програм стручног оспособљавања лица са стеченим високим образовањем, организује се по шести пут, за 2017/2018. годину. Право на стручно оспособљавање имају лица са стеченим високим образовањем која немају радно искуство у одређеном нивоу образовања и на евиденцији су Завода за запошљавање.

Укупан број мјеста који су огласили послодаваци за стручно оспособљавање корисника је 10.066.

Према анализи коју је спровело Министарство просвјете у сарадњи са Пореском управом, а која се односи на четири године реализације Програма, од 14.252 корисника Програма 6.865 њих односно 48,16% је наставило радни ангажман.

Информација о процедурама пријаве се налази на страницама Е-управе, Управе за кадрове, Завода за запошљавање и Министарства просвјете.



Да ли вам је садржај ове странице био од користи?