Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Бошковић на маргинама састанка министара А5 иницијативе састао се са кбб Бартолом и министром Беришом

Објављено: 01.12.2017. 16:02 Аутор: мод
На маргинама састанка министара одбране Америчко – јадранске повеље (А-5), који се одржава данас у Охриду, министар мр Предраг Бошковић састао се са капетаном бојног брода Гораздом Бартолом, шефом НАТО Канцеларије за везу у Скопљу.
  
Том приликом министар Бошковић је изразио задовољство подршком коју НАТО канцеларија пружа македонским институцијама у процесу евроатлантских интеграција. Министар Бошковић и кбб Бартол су размијенили мишљења о ситуацији у региону и сагласили се да су интеграције и континуирана регионална сарадња пресудни за очување стабилности на Западном Балкану.

Бошковић је нагласио да ће се Црна Гора залагати да врата Алијансе остану отворена за све земље које својим резултатима реформи покажу да заслужују мјесто у НАТО, и поновио да на том путу Македонија мозе рачунати на пуну подршку Владе Црне Горе.

Министар Бошковић се састао и са министром Косовских снага безбједности, Рустемом Беришом. Министри су разговарали о досадашњој сарадњи Црне Горе и Косова у области безбједности, као и о актуелним безбједносним изазовима са којима се суочава регион Западног Балкана.

Бошковић и Бериша су се сложили да постоји довољно простора за унапређење билатералне сарадње Црне Горе и Косова у области безбједности, истичући да унапређење сарадње земаља региона доприноси очувању повољног безбједносног амбијента у овом дијелу Европе.

Министар Бошковић је истакао да ће Црна Гора, као чланица НАТО наставити да промовише демократске вриједности Сјеверноатлантске заједнице као и да подржава све сусједне земље које су оријентисане ка чланству у евроатлантској породици. Министар Бериша се захвалио на подршци Црне Горе политици ‘’отворених врата’’, указујућИ на непроцјењив значај спремности Црне Горе да своја искуства из евроатлантског процеса подијели са земљама које су се опредијелиле за политику мира и просперитета.

mod
              
МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?