Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потписан Меморандум о разумијевању између Министарства јавне управе и Државне агенције за јавне услуге и социјалне иновације (АСАН) Републике Азербејџан

Објављено: 04.12.2017. 18:54 Аутор: МЈУ

gov.me  gov.me

Министарка јавне управе, Сузана Прибиловић и предсједник Државне агенције за јавне услуге и друштвене иновације (АСАН), Инам Каримов данас су потписали Меморандум о разумијевању између Министарства јавне управе и Државне агенције за јавне услуге и социјалне иновације (АСАН) под руководством предсједника Републике Азербејџан.

-Меморандумом о разумијевању између Министарства јавне управе Црне Горе и Државне агенције за јавне услуге и социјалне иновације под предсједником Азербејџанске Републике (АСАН), о сарадњи и успостављању напредног механизма пружања јавних услуга, који смо данас потписали отварамо ново поглавље у билатералним односима са Републиком Азербејџан, али и реформи јавне управе у Црној Гори. Европски квалитет јавних услуга које ће имати грађанке и грађани Црне Горе више неће бити ставка на списку жеља, већ реалност која ће обезбиједити укупан друштвени развој и нови квалитет живота за наше грађане. Кључни механизам за остварење тог циља је отварање више центара „оне стоп схоп“ у Црној Гори. И данас смо ставили потпис да ти центри буду по азербејџанском моделу, казала је министарка Прибиловић.

- Потписивањем Меморандума додајемо још један стуб, темељ билатерарној сарадњи између Азербејџана и Црне Горе. Азербејџан је прије пет година кренуо у реформу јавне управе и уцино јавну управу, модернијом ефикаснијом. Наш крајни циљ је да имамо јавну управу која ће што боље опслуживати грађане. Пројекат Азербејџанска мрежа приступа државним службама, АСАН XИДМЕТ, коју тренутно чини 11 управних мјеста широм земље, је 2015. године награђена од стране Уједињених Нација наградом Публиц Сервице Аwард, награда за најзначајније унапређење јавних услуга на свјетском нивоу, као први пројекат оваквог типа. Азербејџан је свјестан да је Влада Црне Горе ставила реформу јаве управе на високој љествици и увјерен сам да ћемо у будућности имати заједничке успјехе , истакао је Каримов.

Сврха Меморандум о разумијевању Министарства јавне управе и Државне агенције за јавне услуге и социјалне иновације (АСАН) под руководством предсједника Републике Азербејџан о сарадњи и успостављању напредног механизма пружања јавних услуга је јачање сарадње у области јавних услуга и услове за креирање „оне стоп схоп“ центара у Црној Гори за пружање јавних услуга по моделу „АСАН Xидмат“.

Текст излагања министарке јавне управе, Сузана Прибиловић, поводом потписивања Меморандума о разумијевању

Видео: Излагање министарке јавне управе, Сузана Прибиловић- Потписивање Меморандума о разумијевању

Видео: Излагање предсједника Државне агенције за јавне услуге и друштвене иновације (АСАН), Инама Каримова

Видео: Потписивање Меморандума о разумијевању између Министарства јавне управе и Државне агенције за јавне услуге и социјалне иновације (АСАН) Републике Азербејџан - КАДРОВИ

 

Министарство јавне управе

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?