Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Јановић у посјети подгоричким Студентским домовима: Студенти добијају нову теретану и спортски терен

Објављено: 08.12.2017. 20:02 Аутор: Министарство спорта
 
 
 
 
 
Подгорица, 08. Децембар 2017. - Министар спорта Никола Јановић посјетио је ученике и студенте смјештене у ЈУ Дом ученика и студената - Подгорица, поручујући им да је његова данашња посјета, између осталог доказ да је Влада одлучна да у континуитету унапрјеђује статус и положај оног најврједнијег што Црна Гора има, а то су млади.

,,Ту смо да заједнички рјешавамо тешкоће са којима се суочавате, а као министар спорта могу да вам обећам да у Министарству спорта имате поузданог партнера, који ће вам помоћи да будете актвни грађани и да учествујете у одлучивању и креирању омладинске политике”- саопштио је Јановић.

Ministarstvo sporta

Министар их је такође информисао да је путем овогодишњег Јавног конкурса, Министарство спорта/ Дирекорат за младе, подржало 36 омладинских пројеката са 170 хиљада еура и на тај начин помогли, како је рекао ,,да најбољи студенти овог љета путују широм Европе, да се боре против говора мржње и насиља, а добили су и нова игралишта и вјежбалишта на отвореном” . Јановић је најавио да ће тај износ у 2018. бити три пута већи и позвао студенте да већ сада размисле о потенцијалним пројектима које ће кандидовати у сарадњи са невладиним организацијама које се баве младима, истичући да Министарство и Директорат за младе имају одличну сарадњу и са Студенстким парламентом Универзитета Црне Горе, који окупља највећи број младих.

Министарство спорта, казао је Јановић, одлучно је и да универзитетски спорт подигне на виши ниво и да студентима створи сто боље услове који ће им омогућити квалитетније бављење спортом. “Обишао сам импровизоване спортске терене и теретану друге фазе Студентског дома и већ сада могу да вам кажем да ће Министрство спорта до краја године опредијелити одредјени износ новца за реновирање тих објеката, а опрему у теретани замијенити новом”.

Ministarstvo sporta

Министар спорта такође је скренуо пажњу студентима, на важност физичке активности која им је нарочито неопходна у вријеме испитних рокова и подсјетио их да спортска рекреација баш као и активно бављење спортом, позитивно утиче на њихове психофизичке способности. 
,,Само пола сата дневно неке спортске активности помоћи ће вам да избаците негативну енергију из организма, смањите ниво стреса, утицаће позитивно на вашу концентрацију, самодисциплину, лакше ћете се орјентисати ка циљу и квалитетније организовати слободно вријеме”- закључио је министар Јановић.

У име студената, министру су се на посјети и најављеној помоћи, захвалили предсједница Студентског парламента УЦГ Сара Аријана Серхатлић и директор Универзитетског спортско-културног центра Милош Павићевић, који су поручили да има још доста простора за унапрјеђивање спортско-културног живота студената.


Ministarstvo sporta

Директор ЈУ Дом ученика и студената Радослав Јовановић, такодје је захвалио министру Јановићу на подршци и како је оцијенио ,,корисним и конструктивним идејама које ће побољшати услове боравка студената у студентским домовима”.

МИНИСТАРСТВО СПОРТА 


 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?