Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић: Имамо озбиљна и велика интересовања кредибилних партнера за ИИ блок Термоелектране и Електропривреду

Одговарајући на новинарско питање о плановима Владе за изградњу ИИ блока Термоелектране Пљевља, предсједник Марковић је нагласио:

„Ми не тражимо партнера ни када је у питању ИИ блок ни Електропривреда. Ми имамо озбиљна и велика интересовања кредибилних партнера, пажљиво сагледавамо свако интересовање и верујем да ћемо већ у првом кварталу имати озбиљне и снажне и примјенљиве одлуке у смислу и градње ИИ блока и реконструкције Првог блока и наравно, могуће и новог партнера у Електропривреди, али са јасним циљем да ће Црна Гора послије дуже времена имати значајно већинско власништво у Елактропривреди и на тај начин омогућити да квалитетније креирамо развојне политике у енергетици“.

Премијер је подсјетио да је Црна Гора имала међудржавни Уговор и озбиљну намјеру да са тако реномираном компанијом као што је Шкода Праха реализује градњу другог блока ТЕ, али да су се у реализацији Уговора појавили су се проблеми у финансирању пројекта које је требало да обезбиједи Шкода Праха.

„Шкоди Праха и њеним партнерима смо дали цијелу годину дана да пронађу нови модел финансирања и покретања овог пројекта, нажалост нијесу успјели да то обезбиједе. Електропривреда и управљачки одбор је добио инструкције у ком правцу треба да иде, а то значи да стварамо претпоставке за обезбјеђивање услова за градњу ИИ блока и наравно, оно што је веома важно, хитна реконструкција, односно еколошка санација Првог блока који ће омогућити рад Првог блока још двадесетак година и оно што је још важније, обезбиједити услове за брзу топлификацију Пљеваља“, рекао је Предсједник Марковић.

Говорећи о градњи ауто-пута предсједник Марковић је рекао да се сада за све добронамјерне у Црној Гори више не поставља питање цјелисходности градње ауто-пута по дионицама и истакао: „ Приоритетна дионица ће отворити Црну Гору према сјеверу и не само према сјеверу него и свом непосредном окружењу. Она ће подстаћи развој сјевера, подстаћи развој Црне Горе, она ће омогућити да млади људи остају на сјеверу, да доприносе развоју сјевера, али и развоју Црне Горе“.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

ВИДЕО: хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=зxЗ-5У8гбдА

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?