Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Црна Гора на 16. Бијеналу архитектуре у Венецији

Објављено: 11.01.2018. 20:31 Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма
У циљу унапређења међународне препознатљивости и имиџа, Црна Гора ће учествовати на предстојећем 16. Бијеналу архитектуре у Венецији (Ла Биеннале ди Венезиа ди Арцхитеттура) које ће се одржати од 26. маја до 25. новембра 2018. године. Ова позната међународна изложба архитектуре сматра се најзначајнијим мјестом представљања токова и домета савремене архитектуре и културе једне земље уопште.

Тим поводом, Министарство одрживог развоја и туризма расписаће међународни конкурс за одабир концепта и садржаја црногорске поставке на 16. Бијеналу архитектуре у Венецији, о чему ће јавност бити благовремено обавијештена.

За организацију, умјетнички и истраживачки оквир Пројекта представљања Црне Горе на 16. Бијеналу архитекуре у Венецији одговорни су комесар др Душан Вуксановић, главни државни архитекта и кустос др Соња Радовић Јеловац. 

Тема 16. Бијенала архитектуре је „Фрееспаце” („Слободни простор“), а одабрана је и дефинисана од стране умјетничких директорица овогодишњег Бијенала Ивон Ферел и Шели Мекнамара (Yвонне Фаррелл и Сцхеллy МцНамара). Опис тематског оквира, као и образложење концепта изложбе, може се преузети линку: хттп://www.лабиеннале.орг/ен/неwс/фрееспаце-16тх-интл-арцхитецтуре-еxхибитион-2018


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?