Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министарка Вучиновић: Влада опредијелила финансијска средства за санирање штете проузроковане земљотресом

Министарка без портфеља Марија Вучиновић упознала је јавност са информацијом да је за санирање штете проузроковане недавним земљотресом Влада на данашњој сједници усвојила Предлог за додјелу интервентне финансијске помоћи локалним самоуправама, истакавши да је ријеч о хитној помоћи, те да средства бити намијењена за најугроженије породице Сјеверног региона. 

„Влада је усвојила Предлог за додјелу интервентне финансијске помоћи локалним самоуправама, за санирање штете проузроковане потресом из текуће буџетске резерве и то- за Општину Плав у износу од 70. 000 еура, за Општину Гусиње у износу од 50. 000 еура, Општина Андријевица у износу 40. 000 и Општину Беране за износ од 30 000 еура. Ова средства биће намијењена за хитне интервенције најугроженијим породицама, а накнадно ћемо чекати процјену Комисије за процјену штете са локалног ниовоа, кад ће редовна Комисија за процјену штете, Владина Комисија даље опредијелити средства на основу пристиглих захтјева. Дакле, ова средства су као што сам рекла намијењена за интервентну помоћ најугроженијим породицама“- рекла је министарка без портфеља Вучиновић.

Видео: Изјава министарке без портфеља Марије Вучиновић

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ  С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Цијела конференција за медије након сједнице Владе доступна је на линку: хттпс://yоуту.бе/-ОсаЈн5хмјИ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?