Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Секретар Министарства европских послова Миодраг Радовић: ЕУ ће са 15 милиона еура подржати реформу јавне управе

Влада је на данашњој сједници усвојила Информацију и прихватила Финансијски споразум Црне Горе и Европске комисије о годишњем Акцијском документу за Црну Гору, који подразумијева директну буџетску подршку ЕУ у области реформе јавне управе, саопштио је у изјави за медије након сједнице секретар Министарства европских послова Миодраг Радовић, истакавши да је ријеч о финансијској подршци у износу од 15 милиона еура.

„Ова подршка је од изузетног значаја имајући у виду саму улогу реформе јавне управе у процесу приступања ЕУ и свим осталим реформским процесима које имамо тренутно у Црној Гори...Укупна вриједност директне буџетске подршке биће 15 милиона еура, што је подијељено на 12 милиона класичне директне буџетске подршке, која ће бити исплаћена у три транше, од чега прва у износу од 4 милиона већ у 2018. години, док ће преостала 3 милиона бити опредијељена за такозвану комплементарну подршку, односно јачање капацитета институција надлежних за спровођење и Стратегије реформе јавне управе и генерално директно корисника ове подршке“- рекао је Радовић.

 
СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Цијела конференција за медије након сједнице Владе доступна је на линку: хттпс://yоуту.бе/-ОсаЈн5хмјИ
  
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?