Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Влада усвојила Стратегију унапређења подстицајног окружења за дјеловање НВО као и Акциони план за спровођење Стратегије реформе јавне управе

Објављено: 11.01.2018. 21:00 Аутор: МЈУ

Стратегија унапређења подстицајног окружења за дјеловање НВО коју је данас усвојила Влада Црне горе, по ријечима министарке јавне управе Сузане Прибиловић представља важан аспект у креирању и имплементацији јавних политика Владе Црне Горе и њеним усвајањем се заокружује стратешки и информативни оквир за функционисање НВО. Стратегија је резултат двогодишњег рада међусекторске радне групе, сачињене од представника релевантних државних органа и НВО сектора.

Као општи циљ Стратегије 2018-2020 дефинисано је даље унапређење правног и институционалног оквира за дјеловање НВО и јачање сарадње јавне управе и НВО у процесу креирања и примјене јавних политика, уважавајући њихове различите, али комплементарне улоге и одговорности у овом процесу – рекла је министарка Прибиловић.

Текст Стратегије је усклађен са Стратегијом реформе јавне управе 2016 – 2020 и Акционим планом за период 2016 – 2017. годину, као и са смјерницама Европске комисије за подршку Европске уније цивилном друштву у државама кандидатима за проширење 2014 – 2020

На данашњој сједници Влада је такође усвојила Акциони план за спровођење Стратегије реформе јавне управе. Министарка Прибиловић је на пресс конференцији, одржаној након сједнице Владе истакла да овај документ садржи све неопходне елементе за успјешно управљање процесом реформе јавне управе, што подразумијева прецизно дефинисане циљеве, активности и подактивности, институције које су одговорне за њихову реализацију, рокове, индикаторе и потребна финансијска средства.

Поред осталог, препознате су конкретне активности за изградњу законодавног и нормативног оквира Црне Горе, посебно у погледу усаглашености са европским принципима добре јавне управе, у свих седам области које су дефинисане Стратегијом, истакла је министарка Прибиловић.

 
Видео: Изјава министарке Сузане Прибиловић - Конференција за медије након 57. сједнице Владе Црне Горе

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ/ Министарство јавне управе

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?