Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Велико интересовање Аустријанаца за Црну Гору

Објављено: 12.01.2018. 15:11 Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Национална туристичка организација Црне Горе, у сарадњи са партнерима, представља туристичку понуду за предстојећу сезону на међународном сајму туризма Фериен 2018 који се одржава од 11. до 14. јануара, у Бечу.

На овом сајму, који је окупио око 850 излагача из преко 80 различитих земаља, посјетиоцима је представљена туристичка понуда Црне Горе са акцентом на културну баштину, активни одмор и излетничке туре. Примјетно је велико интересовање за црногорске плаже, културне и природне вриједности земље. Активни одмор привлачи све већу пажњу. Љубитељи природе су имали прилику да се информишу о националним парковима, планинарским стазама, бициклистичким рутама, док је свима онима који воле авантуру и адреналин представљен цијели низ разноврсних активности као што су рафтинг на ријеци Тари, канјонинг и др.

Током првог дана сајма директорица Националне туристичке организације Црне Горе Жељка Радак Кукавичић, са сарадницима, одржала је састанке са партнерима са овог тржишта, представницима туроператора и медија. Поред осталих, одржани су састанци са представницима туроператора ФТИ, ИТС БИЛЛА РАИСЕН, Мосер Реисен, као и представницима медија Реисе Луст, Куриер, Мисс Магазине и др.

Поред промоције туристичке понуде на штанду, представници Националне туристичке организације Црне Горе ће, током трајања сајма, Црну Гору представити презентацијама и емитовањем филмова на главној бини и у оквиру Раисекино сајма. Такође, на сајму ће бити промовисан заједнички производ Црне Горе и Србије, односно вишедневни програми који се базирају на активном туризму и повезују природне и културне атракције двије земље. Иницијатива је реализована од стране привредних комора Србије и Црне Горе.

На сајму у Бечу, поред Националне туристичке организације Црне Горе, учествују представници ЈП Национални паркови Црне Горе, Привредне коморе Црне Горе, локалних туристичких организација Будве, Бара, Тивта, Котора, Улциња и Подгорице, ХГ Будванска Ривијера и националне авио-компаније Монтенегро Аирлинес.


ПР служба Националне туристичке организације Црне Горе

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?