Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић примио руководство НЛБ Групе: Константно унапређење инвестиционог амбијента у фокусу Владе

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

 
Предсједник Владе Душко Марковић примио је руководство НЛБ Групе на челу са предсједником Управног одбора НЛБ Групе Блажом Бродњаком.
 
На састанку је било ријечи о пословним плановима Банке у Црној Гори и региону као и о могућој подршци НЛБ групе пројектима у нашој земљи.

Предсједник Владе је исказао задовољство присуством ове реномиране словеначке банке у нашој земљи оцијенивши да реални планови Владе представљају шансу за банкарски сектор као важан фактор укупног економског развоја Црне Горе.

Предсједник УО НЛБ Групе је истакао да та групација будућност везује за регион и да послује у шест држава као и да намјерава да појача инвестиционе активности. Премијер је у том контексту упознао саговорнике са пројектима и могућностима улагања у саобраћајну и туристичку инфраструктуру као и у нашу пољопривреду. Предсједник Марковић је оцијенио да се посебни услови за унапређење инвестиционог амбијента стварају у Сјеверном региону Црне Горе при чему је саговорнике детаљно упознао са пројектом зимских центара на Бјеласици и припадајућих садржаја у чије је припреме до сада уложено или је капиталним буџетом предвиђено више десетина милиона еура.

Састанку су присуствовали државна секретарка Министарства финансија др Нина Вујошевић, предсједник Управе, члан Одбора директора и главни извршни директор НЛБ банке АД Подгорица Мартин Леберле и предсједник Одбора директора НЛБ банке АД Подгорица Андреас Буркхарт (Буркхардт).

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?