Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министарка Вучиновић у посјети општинама погођеним земљотресом: Влада ЦГ опредијелила хитну помоћ за најугроженије, Комисија ће размотрити пристигле захтјеве

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
                      

Министарка без портфеља у Влади Црне Горе и предсједница Комисије за процјену штете од елементарних непогода Марија Вучиновић посјетила је данас четири општине на сјеверу Црне Горе – Плав, Гусиње, Андријевицу и Беране, које су претрпјеле највише штете у земљотресу који је 04. јануара погодио нашу земљу.

У изјави за медије након обиласка ових општина министарка Вучиновић је истакла да је поднијето много захтјева за процјену штете и подсјетила да је Влада Црне Горе опредијелила 190.000 еура за санирање најургентнијих посљедица земљотреса.

„Та су средства намијењена за најугроженија домаћинства. У међувремену ће Комисија за процјену штете од елементарних непогода прегледати захтјеве који буду пристигли из тих градова и видјети да ли је реално да се, већ сада 3.500 захтјева, колико је пристигло – да ли ће они сви бити обрађени и да ли ће се свима исплатити штета“ – навела је министарка.

Како је министарка Вучиновић истакла, имајући у виду сазнања да није реално да је штета начињена на толиком броју домаћинстава, нереално је да сви очекују помоћ државе и додала да ће се након данашњих сусрета дефинисати даље дјеловање по том питању.

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
                            
СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ




Да ли вам је садржај ове странице био од користи?