Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Реформом пореске администрације до ефикаснијег пружања услуга грађанима и привреди

Објављено: 19.01.2018. 16:36 Аутор: Ивона Михајловић - администратор
Ministarstvo finansija

Министар финансија Дарко Радуновић и директор Свјетске банке за нашу земљу Емануел Салинас, потписали су данас Уговор о зајму између Владе Црне Горе и поменуте институције за пројекат ,,Реформа пореске администрације“, у износу од 14 милиона еура.

Средства ће бити искоришћена за унапређења рада Пореске управе, како у технолошком и логистичком смислу, тако и у погледу боље организације јединица пореске администарције.  Наиме, Пројекат укључује финансијску и техничку подршку за израду методологије и процедуре за наплату прихода, интегрисани систем управљања приходима (ИРМС), унапријеђење пореске инспекције и оперативних система, као и услуге надзора и техничке помоћи за безбједност на путевима и институционално јачање.

Како је министар Радуновић истакао, Уговор је склопљен по изузетно повољним условима који подразумијевају рок отплате од 20 година, грејс период од 4 године и фиксну каматну маржу од 1,05 плус ЕУРИБОР, и ствара претпоставке за успјешан рад Пореске управе, односно снажење укупног фискалног оквира наше економије.

,,Успостављање ефикасног система наплате прихода, пресудно је за осигурање макроекономске стабилности и финансирања основних потреба грађана и привреде, али и пресудно за унапређење пословног амбијента и конкурентности приватног сектора“, истакао је г-дин Салинас, и указао да ће реформа пореске администрације значити повећану ефикасност у наплати прихода и поједноваљење процедура администрирања.

Изјаве министра финансија Дарка Радуновића и директора СБ за Црну Гору Емануела Салинаса можете преузети на серверу Владе Црне Горе.

Видео: Потписивање Уговора о зајму за пројекат Реформа пореске администрације са СБ - кадрови

Видео: Изјава министра финансија Дарка Радуновића након потписивања Уговора о зајму за пројекат Реформа пореске администрације са Свјетском банком

Видео: Изјава директора Свјетске банке за насу земљу Емануела Салинаса након потписивања Уговора о зајму за пројекат Реформа пореске администрације са Свјетском банком

ПР СЛУЖБА 
МИНИСТАРСТВА ФИНАНСИЈА
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?