Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Институт за болести дјеце добија најсавременији апарат за магнетну резонанцу; др Алис: Дјеца из Црне Горе више не треба нигдје да иду

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Директорица Клиничког центра Зорица Ковачевић и др Николас Алис из Уједињених Арапских Емирата потписали су данас у Пресс центру Владе Црне Горе Уговор о донацији 400.000 еура намијењених за куповину магнетне резонанце од 1.5Т за потребе Института за болести дјеце.

У свом обраћању директорица Ковачевић се захвалила др Николасу Алису који је са својим пословним партнерима из УАЕ обезбиједио потребна средства. Такође је нагласила да је за реализацијиу овог Уговора заслужан углед који предсједник ДПС–а г-дин Мило Ђукановић има у Уједињеним Арапским Емиратима.

О значају донације најбоље говори податак да се у Институту за болести дјеце врши дијагностика за сву дјецу у Црној Гори која имају потрбу за овим видом дијагностике.

Уз ова средства и додатних 100.000 еура које је Клинички центар Црне Горе обезбиједио продајом постојећег апарата, стекли су се услови за набавку новог магнета, рекла је Ковачевић и додала да ће набавком овог магнета и пратеће опреме наши најмлађи пацијенти добијати несметану и адекватну дијагностику под једним кровом, као и да је то велики бенефит и за дјецу и за медицинско особље.

На крају обраћања директорица Ковачевич се још једном захвалила на овој значајној донацији:

„Још једном у име Клиничког центра желим да доктору Николасу Алису изразим дубоку захвалност што је у веома кратком року дошло до реализације овако значајне донације која нам је омогућила да Црна Гора добије модерну магнетну резонанцу која ће се користити за најмалађу популацију и то за читаву територију Црне Горе.“

Поводом потписивања Уговора доктор Николас Алис је изразио задовољство и захвалност бившем премијеру Милу Ђукановићу на иницијативи за набавку апарата, која је покренута прије пар мјесеци. Како је навео, са задовољством и љубављу према дјеци, успио је уз подршку партнера да обезбиједи средства за набавку једног од најсавременијих апарата за магенетну резонанцу.

„Ми смо много срећни што смо то урадили специјално за дјецу и за Црну Гору. Тај апарат, као што знате, биће један од најсавременијих. Више наша дјеца из Црне Горе не треба нигдје да иду. Доћи ће и Словенци и остали овдје да се снимају“ – рекао је др Алис, додавши да ће он и његови партнери наставити да пружају подршку, посебно када је у питању помоћ дјеци.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ




Да ли вам је садржај ове странице био од користи?