Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Пажин предводи црногорску делегацију на представљању трећег Националног извјештаја о стању људских права (УПР) у Црној Гори

Објављено: 21.01.2018. 18:15 Аутор: Кабинет потпредсједника Владе Црне Горе
У оквиру трећег циклуса Општег периодичног прегледа стања људских права у државама чланица Уједињених нација, у Женеви ће 22. јануара 2018. године пред Савјетом за људска права бити представљен Национални извјештај о стању људских права у Црној Гори.

Национални извјештај о стању људских права у Црној Гори је припремљен у складу са смјерницама садржаним у одлуци Савјета за људска права (А/ХРЦ/ДЕЦ/17/119) и обавезама преузетим у оквиру трећег циклуса Општег периодичног прегледа Уједињених нација који подразумијева доставу информација о имплементацији препорука добијених у оквиру другог циклуса Општег периодичног прегледа Савјета УН за људска права.

Извјештај се фокусира на преглед стања људских права и напредак остварен у периоду између два циклуса (2013-2017), са посебном пажњом на напредак у имплементацији препорука након подношења Средњерочног извјештаја Црна Горе у јулу 2015. године.

Документ је резултат националних консултација у којима су учествовали државни органи (министарства и органи управе, судство и тужилаштво), национална институција заштитника људских права, невладине организације (Грађанска алијанса, Центар за права дјетета Црне Горе, Удружење параплегичара Подгорица УПП, Центар за женска права, Ромски образовни фонд) и УН систем у Црној Гори.

Уводно излагање поводом представљања Националног извјештаја имаће: потпредсједник Владе и министар правде Зоран Пажин, министар рада и социјалног старања Кемал Пуришић и генерална директорица Директората за унапређење и заштиту људских права и слобода у Министарству за људска и мањинска права Бланка Радошевић Маровић.

Служба за односе с јавношћу Владе Црне Горе обезбиједиће медијима фотографије и видео снимак догађаја („покривалице“).

КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ЗА ПОЛИТИЧКИ СИСТЕМ,
УНУТРАШЊУ И ВАЊСКУ ПОЛТИКУ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?