Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић и Влада у потпуности подржавају активности и рад Љекарске коморе

Služba za odnose s javnošću Предсједник Владе Душко Марковић примио је делегацију Љекарске коморе Црне Горе коју је предводио предсједник Коморе др Александар Мугоша.

Исказавши пуну подршку активностима новог руководства Љекарске коморе, као професионалне организације која обавља важну функцију у складу са јавним овлашћењима, премијер Марковић је указао на потребу јединственог приступа свих субјеката у здравственом систему и њихове ефикасне сарадње у циљу пружања што квалитетнијих здравствених услуга грађанима. „Имате моју подршку и имаћете је“ – рекао је предсједник Владе додајући да ће и од Министарства здравља затражити пуну сарадњу са Љекарском комором.

Руководство Љекарске коморе информисало је премијера о досадашњим активностима, о плановима за превазилажење изазова до којих је дошло усљед блокаде рада Коморе у протеклом раздобљу као и о визији дјеловања Љекарске коморе Црне Горе. Предсједник Марковић је подржао захтјев за пролонгирање рока за издавање и обнову лиценци љекарима док не буду створене нормативне претпоставке за ту активност и за друге активности Коморе.

Руководство Љекарске коморе указало је на састанку на више појава попут неетичких и противзаконитих реклама медицинских услуга и установа исказавши спремност да се као еснафска организација озбиљно ухвате укоштац са појавама чији је циљ дезинформисање јавности и наношење штете Држави.

Састанку су присуствовали и потпредсједница Скупштине Љекарске коморе др Жанка Церовић, љекарка Радиолошке клинике Клиничког центра Црне Горе и предсједница Удружења радиолога Црне Горе и замјеник предсједника Љекарске коморе др Кенан Еровић, анестезиолог Опште болнице Бијело Поље.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?