Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић обиљежио почетак градње трговинског центра компаније ЕТЦ: Влада остаје привржена проритету – улагању у Сјеверни регион

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић положио је данас у Бијелом Пољу камен темељац за градњу трговинског центра компаније ЕТЦ вриједног 3,5 милиона еура поручивши да Влада остаје привржена приоритету који је прокламовала – улагању у Сјеверни регион наше земље.

„Са задовољством констатујем да смо данас у Бијелом Пољу обиљежили почетак једне нове и важне инвестиције за Бијело Поље која је вриједна 3,5 милиона еура и која ће обезбиједити 100 нових радних мјеста. Заиста изражавам захвалност компанијском менаџменту, посебно власнику компаније ЕЛКОС групе господину [Рамизу] Кељмендију за његову пословну одлуку да покрене ову инвестицију у Бијелом Пољу и наравно, са већ успостављеном или функционалном инвестицијом у Рожајама, допринесе не само развоју Бијелог Поља, него и развоју Црне Горе и расту њене економије. Влада остаје привржена свом кључном програмском економском приоритету да улаже на Сјевер, да неспорне ресурсе Сјевера претвори у опште добро грађана на Сјеверу и на тај начин обезбиједи већи квалитет живота на Сјеверу, а то значи да овдје људи остају, овдје се људи запошљавају и обезбјеђују своју егзистенцију“ – рекао је предсједник Владе Душко Марковић.

У објекту укупне површине 6.209м² биће запослено 100 нових радника и то 60 у трговини, и 40 у пословним просторима и као самостални предузетници. Изградњом објекта ће се уредити запуштени дио града који се налази у непосредној близини градског центра.

Премијер Марковић је оцијенио да у Бијелом Пољу радимо одличан посао.

„Поред овог и низ других пројеката, вјерујем да ћемо у овој години имати и прве видљиве резултате на валоризацији Ђаловића пећине када је у питању инфраструктура и све остало што прати тај пројекат, и наравно, наставак радова на развоју Бјеласице као будућег јединственог црногорског ски центра. Желим да руководству општине и компанији, честитам на овом пројекту и вјерујем да ћемо заједно у периоду који слиједи имати још оваквих прилика и да на тај начун допринесемо да се у Бијелом Пољу боље живи него што се живи данас“ – рекао је предсједник Владе.

Компанија „Елкос гроуп“, која је основана 1989. године на Косову, упошљава око 3.500 радника. На Косову послује са 30 маркета и дистрибутним центрима у свим градовима. Компанија има два пословна центра у Македонији – у Штипу и Гостивару док у Албанији има откупни центар за воће и поврће који је један од највећих у региону. У Црној Гори има пословни центар у Рожајама.

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Са премијером Марковићем камен темељац положили су предсједник Општине Бијело Поље Александар Журић и власник компаније ЕЛКОС Рамиз Кељменди.

На крају посјете премијер Душко Марковић је дао изјаву за јавност.

Одговарајући на питање новинара о предстојећим предсједничким изборима у Црној Гори и кандидату ДПС-а, Премијер је рекао да органи Демократске партије социјалиста убрзо донијети одлуку.

„Видјећемо, то је на органима партије. Ових дана ћемо то имати на дневном реду. У сваком случају кандидат ДПС-а ко год био по имену и презимену, сигурно ће убједљиво побиједити. Ја чак вјерујем и у првом кругу“ – рекао је предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић новинарима у Бијелом Пољу.
  
СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
 
 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?