Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе честитао Дан новинара: Влада остаје одговоран партнер медија

Предсједник Владе Душко Марковић упутио је поводом 23. јануара – Дана новинара Црне Горе честитку новинарима и укупној медијској заједници.

„Црногорско друштво пролази кроз динамичан и захтјеван период реформи усмјерених ка унапређењу квалитета живота грађана и испуњавању обавеза из европске агенде. На том путу новинари и медији имају посебну одговорност да на професионалан и објективан, дакле и критички начин, информишу јавност у свим сферама интересовања. Тим прије, што у времену у којем живимо и стрварамо, одговорност за писану ријеч никада није имала већи значај“ – наводи се у честитки предсједника Владе.

Констатујући да су медији у сваком модерном друштву важан дио креативних индустрија, са посебним утицајем на демократски развој и плурализам Премијер наводи да ће због тога Влада Црне Горе наставити да буде одговоран и посвећен партнер медија, уважавајући стандарде професионалног новинарства, и промовишући цивилизован начин комуникације на јавној сцени.

„Наставићемо и да подржавамо рад Комисије за праћење поступања надлежних органа у истрагама случајева пријетњи и насиља над новинарима, убистава новинара и напада на имовину медија, штитећи интегритет и безбједност новинара и медијских посленика у Црној Гори. У то име – честитам вам Дан новинара“ – наводи се у честитки предсједника Владе Црне Горе Душка Марковића.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?