Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе Душко Марковић примио представнике компаније Бесикс

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Видео: Састанак предсједника Владе Душка Марковића са представницима компаније Бесикс - кадрови

Предсједник Владе Душко Марковић примио је представнике компаније Бесикс на челу са извршним директором Риком Вандербергом (Рик Ванденбергхе).

Бесикс група је највећа белгијска компанија која ради на изградњи објеката, инфраструктуре, објеката за спорт и рекреацију. Компанија је, такође, активна у пружању услуга из области некретнина и концесија. Бесикс група је у Црној Гори присутна од 2013. године, извођач су и суинвеститор једног од капиталних инвестиционих пројеката у Црној Гори – Луштица Баy и 50% власник будућег хотела „Цхедy“, на истом локалитету. Представници компаније изразили су интересовање за наставак пословања у Црној Гори.

Премијер Марковић је, упознајући госте са економским, друштвеним и политичким приликама у нашој земљи, изнио низ чињеница у вези са конкуретношћу Црне Горе за инвестиције и посебно истакао чињеницу да је наша земља чланством у НАТО-у и лидерском позицијом у процесу европских интеграција позиционирала себе као најпрестижнију инвестициону дестинацију у региону.

Бесикс група је изразила посебну заинтересованост за учешће у могућим пројектима везаним за валоризацију аеродрома Тиват и Подгорица, мосту на Веригама и другим путним инфраструктурним пројектима, реализацију и изградњу нових туристичких капацитета као и за пројекте у сектору енергетике, са акцентом на обновљиве изворе енергије.

На крају састанка закључено је да ће представници Владе Црне Горе и Бесикс Групе у што краћем временском периоду сагледати конкретне могућности за стратешку сарадњу.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?