Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Душко Марковић са руководством Општине Жабљак: Треба засукати рукаве, сконцентришите се на сваки пројекат

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
   
   
Предсједник Владе Душко Марковић поручио је данас челницима Општине Жабљак да готово два милиона издвојена овогодишњим капиталним буџетом за ту општину указује на амбициозне развојне планове и да је циљ да сваки предвиђени еуро буде потрошен односно да оно што је планирано мора бити реализовано. „Сконцентришите се на сваки пројекат“ – поручио је руководству Општине Жабљак предсједник Владе.

Премијер је рекао да је његов циљ да до 2020. године Жабљак изгледа другачије, да буде једна од најпрестижнијих зимских дестинација и најбољих понуда у регону.

„Развој Жабљака смо поставили на реалним принципима. Треба да засучемо рукаве и улазимо у послове. Влада ће охрабривати општине. Овакав приступ почињемо Жабљаком, али наредних седмица крећемо у сваку општину“ – рекао је премијер Душко Марковић.

На састанку је било ријечи о свим развојним пројектима – посебно онима из области туризма, пољопривреде, водоснабдијевања и инфраструктуре.

Потпредсједник Владе за економску политику и финансијски систем и министар пољопривреде и руралног развоја Милутин Симовић истакао је да је овогодишњи агробуџет издашнији за 26,8 милиона еура, да је финансирање обимније и праведније, да су поједини критеријуми снижени и да Жабљак у томе мора пронаћи своју шансу.

На састанку је закључено да рециклажни центар на Жабљаку представља државни пројекат и да је потребно да у потпуности буду укључене општине Пљевља, Мојковац и Шавник. У том смисли најављени су састанци са челницима ових општина како би рециклажни центар профункционисао у пуном капацитету.

Руководство општине Жабљак је истакло, међу осталим, потребу боље доступности. У том смислу је договорена израда пројекта пута од Војника до Шавника како би био заобиђен тунел и садашњи дио пута који успорава и отежава доступност Жабљака.

Састанку с присуствовали и министар одрживог развоја и туризма Павле Радуловић, директор Дирекције јавних радова Алмер Калач, предсједник Одбора директора Инвестиционо-развојног фонда Зоран Вукчевић, предсједник Општине Жабљак Веселин Вукићевић, предсједник Скупштине општине Видоје Томчић, потпредсједник Општине Василије Јакшић, главни администратор Општине Милика Остојић и директор Јавног предузећа за националне паркове Црне Горе Елвир Клица.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?