Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Координаторка радног Тима за израду ПЕР-а Вујошевић: У фокусу економских реформи за ЦГ 2018/20. одржив и инклузиван економски раст

Влада Црне Горе је на 59. сједници усвојила Програм економских реформи за Црну Гору за период 2018- 2020. год.

Координаторка радног Тима за израду Програма економских реформи Нина Вујошевић након сједнице Владе упознала је јавност са главним одредницама докуманта, истакавши да је Програм економских реформи најважнији документ Црне Горе у економском дијалогу са Европском комисијом и земљама чланицама ЕУ, који за циљ има одржив и инклузиван економски раст и побољшање квалитета живота свих грађана Црне Горе.

„Влада је на данашњој сједници усвојила Програм економских реформи за Црну Гору за период 2018- 2020. година, као најважнији документ Црне Горе у економском дијалогу са Европском комисијом и земљама чланицама ЕУ“- рекла је Вујошевић.

Она је нагласила да Програм економских реформи садржи макроекономски оквир за средњерочни период, као и фискални оквир који укључује пратеће мјере фискалне политике и агенду структурних реформи са структурним реформама у девет области које укључују двадесет приоритетних реформских мјера, сходно методологији Европске комисије за израду овог документа.

Вујошевић је саопштила да је стратешки развојни циљ дефинисан ПЕР-ом одржив и инклузиван економски раст који ће допринијети смањењу развојног јаза између Црне Горе и Европске уније.

„Оно што је циљ овог програма јесте надоградња или наставак оног што смо дефинисали као циљ у стратешким развојним документима и у Програму економских реформи у претходној години, а то је одржив и инклузиван економски раст који ће допринијети смањењу развојног јаза између Црне Горе и Европске уније, односно који ће допринијети бржем расту бруто домаћег производа по глави становника, који је најважнији показатељ животног стандарда, у просјеку који постоји у ЕУ“- рекла је координаторка радног Тима за израду Програма економских реформи Нина Вујошевић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ



Да ли вам је садржај ове странице био од користи?