Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

ДАВОС – Премијер Марковић се састао са власником Дамен Групе: Скора валоризација Бродоградилишта отвара нова радна мјеста

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
 
Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић састао се у Давосу током 18. Свјетског економског форума са холандским бизнисменом и милијардером Комером Даменом (Коммер), предсједником Дамен Групе која је у конзорцијуму са Порто Монтенегром при крају преговора са Владом Црне Горе о преузимању дијела Јадранског бродоградилишта „Бијела“.

Усаглашавање концесионог уговора је при самом крају што отвара простор за валоризацију дијела Бродоградилишта његовом трансформацијом у сервис луксузних јахти. Почетком рада првог сервиса Дамен Групе на Медитерану најприје ће се отворити радна мјеста, а затим ће се значајно допунити наутичка понуда Црне Горе“ – закључено је на састанку.

Премијер Марковић је оцијено да присуство Дамен Групе, као реномираног инвеститора, помаже нашим напорима да Црну Гору брендирамо као елитну туристичку дестинацију.

Дамен група има 33 бродоградилишта у свијету, од чега 15 у матичној земљи – Холандији. Запошљава више од 1.500 радника.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?