Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Одржана панел дискусија поводом Венецијанског бијенала архитектуре

Објављено: 26.01.2018. 19:50 Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Ministarstvo održivog razvoja i turizma

У Министарству одрживог развоја и туризма данас је одржана панел дискусија поводом расписаног међународног конкурса за концепт и садржај црногорске поставке на 16. Међународној изложби архитектуре у Венецији.

Циљ и намјера данашњег сусрета били су остваривање дијалога и размјене мишљења при чему се настојало одговорити на питања заинтересованих и пружити додатна појашњења која се тичу учешћа на конкурсу који је објављен 19. јануара ове године.

Дискусију су водили комесар др Душан Вуксановић главни државни архитекта и кустос др Соња Радовић Јеловац.

Како је казала кустос Соња Радовић Јеловац, конкурс се односи највише на саму идеју и на концепт који ће се касније материјализовати у изложбу. „Пројекат подразумијева истраживачку платформу, односно истраживачки оквир те ће бити неопходно да аутор побједничког рјешења активно учествује у цијелом процесу истраживања. Побиједиће најбоља идеја и оног тренутка када се прогласи аутор, он улази у активан процес истраживања који ће трајати од дана проглашења побједе до краја трајања Бијенала“, навела је Радовић Јеловац. Истакла је да ово представља један колаборативни приступ гдје ће бити прилике за дискусију о процесу и различитим приступима одговора на постављену тему Бијенала.

Тема овогодишњег Венецијанског бијенала архитектуре које ће трајати од 25. маја до 25. новембра је „Слободни простор“(Фрееспаце).

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?