Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

ДАВОС – Лидери Западног Балкана сагласни да је 2018. кључна за европску перспективу Региона

Лидери држава Западног Балкана сагласили су се на конференцији одржаној у оквиру 18. Свјетског економског форума у Давосу да ова година представља једну од кључних година за европску перспективу Региона и да је предуслов за напредак Западног Балкана већи ниво међусобног разумијевања.

На затвореној конференцији, на којој су поред предсједника Владе Црне Горе Душка Марковића учествовали предсједници Републике Србије и Републике Косова Александар Вучић и Хашим Тачи, премијери Републике Албаније и Републике Македоније Еди Рама и Зоран Заев и предсједавајући Вијећа министара БиХ Денис Звиздић, констатовано је да ће стратегија ЕУ за Западни Балкан, чије се објављивање очекује почетком фебруара, представљати чврсту потврду европске перспективе Региона.

У раду конференције учествовали су и члан Управног одбора и предсједник СЕФ, бивши министар вањских послова Норвешке Борге Бренде, комесар за проширење Европске уније Јоханес Хан, предсједник Владе Бугарске Бојко Борисов и подсекретар УН за политичка питања Џефри Фелтман.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Фотогтрафије можете преузети са портала Свјетског економског форума www.wефорум.орг

Видео: Сусрет предсједника Владе Душка Марковића са предсједавајућим Вијећа министара БиХ Денисом Звиздићем и предсједником Републике Косова Хашимом Тачијем - кадрови

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?