Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић и министар Радуловић на градилишту Холлидаy Виллаге Монтенегро: радови иду одлично, очекује се запошљавање 400 Улцињана

Služba za odnose s javnošću Služba za odnose s javnošću

ФОТО: Премијер Марковић и министар Радуловић на градилишту Холлидаy Виллаге Монтенегро (85.4 МБ) 

ВИДЕО - Изјава предсједника Владе Душка Марковића: хттпс://yоуту.бе/З1Qи6Ф6бСТг

ВИДЕО - Изјава министра одрживог развоја и туризма Павла Радуловића: хттпс://yоуту.бе/XцМГб0ТмкПУ

ВИДЕО - Изјава директора развоја Каризме Немање Костића: хттпс://yоуту.бе/Ј5тЈВw21фq4

ВИДЕО - Кадрови: хттпс://yоуту.бе/јнахx_ПYд2w

Предсједник Владе Душко Марковић обишао је у пратњи министра одрживог развоја и туризма Павла Радуловића градилиште туристичког комплекса Холлидаy Виллаге Монтенегро у Улцињу које на основама некадашњих хотелâ Белви и Олимпик гради компанија Каризма и чије је отварање предвиђено за април ове године.

„Импресиониран сам тиме да ћемо на прољеће имати величантвен објекат са озбиљним саржајима и једном од најбољих туристичких понуда не само на Улцињској ривијери него и на цијелој обали. Ово је пројекат који не само да доприноси новој туристичкој понуди већ ће и довести до нових запошљавања и биће подстицајан за нове инвестиције у Улцињу. Веома сам задовољан, честитам инвеситорру. Поздрављам напоре нашег Министарства. Црна Гора наставља да реализује пројекте који ће је на туристичкој мапи чинити престижном“ – рекао је предсједник Владе Душко Марковић након обиласка градилишта.

Директор развоја Каризме Немања Костић се захвалио премијеру и министру туризма на безрзервној подршци рекавши да продаја иде изузетно добро, да је продато већ 52 одсто ресурса. Рекао је да су на пројекту ангажовани домаћи ресурси и да очекује да овај, први пројекат Каризме у Црној Гори, привуче нове инвестироре.

Služba za odnose s javnošću Služba za odnose s javnošću

Министар одрживог развоја и туризма Павле Радуловић посебно је истакао чињеницу да ће захваљујући овом туристичком ризорту бити ускоро отворено 400 нових радних мјеста.

„Оно што посебно радује је број новозапослених. То је отприлике 400 људи у првој итерацији, а тај се број може попети и до 1.000 када се пројекат комплетира за пет или шест година“ – рекао је министар Радуловић истичући да слиједи и отварање центра за обуку кадрова у туризму. Уз чињеницу да је ангажована локална оператива задовољни смо што сав новац који се троши у инвестицији остаје у Црној Гори“ – рекао је министар одрживог развоја и туризма Павле Радуловић.

Министар је рекао да комплекс породичног одмарања представља првијенац у Црној Гори и на Јадрану уопште.

„Честитам компанији Каризма, и рекордном року смо завршили процедуру и административну и техничку. Чекамо да се заједнички радујемо новим успјесима“ – рекао је министар Радуловић на градилишту комплекса Холлидаy Виллаге Монтенегро.

Služba za odnose s javnošću Služba za odnose s javnošću

Свјетски реномирана компанија Каризма закључила је јесенас са Државом Црном Гором и ХТП Улцињска ривијера уговор о закупу којим је обезбијеђена инвестиција од 31,83 милиона еура у реконструкцију и адаптацију хотелâ Олимпик и Белви са депадансима и изградњу пратећих садржаја у које спадају базени, спортски терени и угоститељски објекти.

Компанија Каризма управља са 26 хотела широм свијета, има обрт од преко 500 милиона долара и остварује, према подацима из 2016. године, скоро милион ноћења годишње. Компанија има пословну сарадњу са једним од највећих свјетских туоператора ТУИ, који се након више од деценију ипо враћа на омиљену дестинацију – Улцињ и заинтересован је и за друге развојне пројекте и хотелске капацитете.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Služba za odnose s javnošću Služba za odnose s javnošću

 

                       

                       





Да ли вам је садржај ове странице био од користи?