Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Црна Гора добила експерта за Поглавље 27

Објављено: 31.01.2018. 14:23 Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ministarstvo održivog razvoja i turizma

 

Министар одрживог развоја и туризма Павле Радуловић и консултант за заштиту животне средине приликом приступног процеса земаља преговарача Европској унији гдин Хелмут Блох, потписали су данас Писмо о намјерама којим је озваничена будућа сарадња.

Овакав модел се успоставља ради јачања дугорочне сарадње и укључивања свих заинтересованих субјеката везано за процес преговарања са Европском Комисијом, односно у наступајућем процесу отварања Поглавља 27 – Животна средина и климатске промјене.

Господин Блох посједује вишедеценијско искуство у креирању легислативе Европске комисије, посебно из области управљања и заштите вода, након чега је у тој области био консултант за 14 земаља које су приступале Европској унији.

„Велико искуство гдина Блоха сматрам драгоцјеним и надам се да ћемо његове савјете, знање и комуникацију искористити на најбољи могући начин - на опште добро и грађана и природе“, казао је након потписивања министар Радуловић.

Господин Блох је нагласио да је његова намјера да помогне Црној Гори у процесу приступања Европској унији, односно рјешавању питања вода, очувању равнотеже и еколошке стабилности природе, као и рационалном коришћењу природних ресурса.

* * *

Снимке састанка, изјаву за медије као и фотографије молим вас да преузмете са сајта www.инфобиро.тв.

  

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?