Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Преко пола милиона еура за реконструкцију школа у зимском периоду

Објављено: 05.02.2018. 19:26 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете
У току зимског периода у реконструкцију школских објеката уложено је преко пола милиона еура, а већина радова је завршена.

Начелник Службе за инвестиције и јавне набавке у Министарству просвјете Филип Грујић истакао је само неке од завршених радова, међу којима замјену браварије на објекту ЈУ ОШ “Сутјеска” вриједности 70.000 еура, реконструисани систем гријања, замијену браварије, као и ентеријера објекта ЈУ ОШ „Бошко Буха“ у Пљевљима вриједности око 30.000 еура.

Он је додао да је реконструисана прва фаза крова на ЈПУ „Загорка Ивановић“ на Цетињу вриједности око 30.000 еура, а кров је обновљен и на вртићу у Шавнику у вриједности од 20.000 еура.

“Завршена и реконструкција крова на ЈУ Образовни центар Плужине вриједности око 20.000 еура, колико је коштала и реконструкција крова ЈУ ОШ “25. мај” у Рожајама, као и радови на рексонструкцији система гријања у ЈУ ОШ „Душан Кораћ“ у Бијелом Пољу вриједности од око 25.000 еура”, рекао је Грујић.

У ЈУ ОШ „Браћа Лабудовић“ у Никшићу санирана је котларница, реконструисани су тоалети у ЈУ ОШ „Орјенски батаљон“ у Бијелој, а у подручном одјељењу ЈУ ОШ “Браћа Рибар” у Заврху, Никшић извршена је санација система гријања.
Адаптирани су школски објекати ЈУ ОШ „Дациће“ Рожаје, ЈУ ОШ „Ђерђ Кастриоти Скендербег“ у Бару, а у ЈУ ОШ „Доња Ржаница“ у Беранама завршена је адаптација двије учионице.

Радови на одређеном броју објеката су у току, а у зимском периоду завршен је и низ мањих пројеката.

Грујић је најавио да су за 2018. годину предвиђена значајна улагања у инфраструктуру школских објеката, као и да су у току припремне активности за велики број радова који ће бити изведени у наредном периоду, а неће ометати процес наставе.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?