Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Владе и министар правде Зоран Пажин: Пуна подршка Владе раду Комисије за медије

Влада је на данашњој сједници размотрила ИВ сумарни извјештај о раду Комисије за медије.

У изјави за медије након сједнице, потпредједник Владе за политички систем и унутрашњу и вањску политику и министар правде Зоран Пажин саопштио је јавности да је Влада изразила подршку раду Комисије за медије и исказала пуну спремност да испуни све препоруке Комисије за медије, а које се налазе у надлежности Владе и у складу су са важећим прописима.

„Влада је изразила подршку раду Комисије за медије и исказала пуну спремност да испуни све препоруке Комисије за медије, наравно, оне које су у надлежности Владе и у складу са важећим прописима. Посебно наглашавам да Влада дијели забринутост Комисије за медије у погледу предмета за које пријети опасност застаре у неком наредном периоду. Као друштво не смијемо бити индиферентни на ту чињеницу, а да се нијесмо претходно увјерили да су органи урадили све што је у њиховој надлежности да се до краја истражи сваки случај појединачно.“- рекао је потпредсједник Пажин.

Он је нагласио да је Влада на данашњој сједници донијела закључке којима препоручује Врховном државном тужилаштву да, имајући у виду налазе из извјештаја Комисије интензивира активности и преиспита ефикасност и дјелотворност свих истрага и напада на новинаре и имовину медија и да о предузетим активностима обавијеси Владу у року од тридесет дана.

Потпредсједник Пажин је саопштио да је Влада задужила Управу полиције да на бази налаза извјештаја Комисије за медије преиспита поступање службеника полиције у истрагама напада на новинаре и имовину медија и утврди да ли је било евентуалних пропуста у раду, те да о томе информише Владу у року од тридесет дана. 

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ





Да ли вам је садржај ове странице био од користи?