Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе Душко Марковић примио комесара ЕУ за политику сусједства и преговоре о проширењу Јоханеса Хана

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
  
   

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић примио је у петак комесара Европске уније за политику сусједства и преговоре о проширењу Јоханеса Хана.

Предсједник Марковић се захвалио комесару Хану на добрим вијестима из Брисела оцијенивши да Црна Гора има много разлога за задовљство како сопственим успјешним процесом европских интеграција тако и чињеницом да Стратегија шаље јасну поруку да регион има европску перспективу, да се реформе исплате и да европске вриједности доносе просперитет и стабилност. Премијер је у контексту нашег интегративног процеса изразио задовољство чињеницом да је Европска унија задржала принцип регате односно вредновање напретка сваке земље понаособ и пренио одлучност Црне Горе да настави интензивну агенду реформи и даље унаприједи динамику преговора. Комесар Хан је поновио значај стратегије и шансу коју пружа Црној Гори и осталим земљама региона да на основу резултата напредују у процесу приступања, и поновио важност спровођења реформи у оквиру владавине права и другим кључним областима.

Упознавши детаљно европског комесара са позитивним резултатима наше економске политике у протеклој години предсједник Марковић је информисао европског комесара о предстојећим стратешким плановима који се односе на наставак економских реформи као и на развојне пројекте прије свега у туризму, инфраструктури и пољопривреди.

Размијењена су мишљења о сарадњи земаља региона у правцу реализације конкретних планова и обавеза у оквиру Берлинског процеса, уз сагласност о значају унапређења динамике у наредном периоду и на овом пољу.

Састанку су присуствовали министри вањских послова и европских интеграција проф. др Срђан Дармановић и мр Александар Андрија Пејовић и шеф Делегације Европске уније у Црној Гори амбасадор Аиво Орав.


Конференцију за медије предсједника Владе Душка Марковића и европског комесара Јоханеса Хана можете преузети на следећем линку: хттп://www.гов.ме/вијести/181488/Премијер-Дуско-Марковиц-и-комесар-Јоханес-Хан-ЕУ-задрзала-принцип-регате-а-Црна-Гора-улогу-лидера.хтмл

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?