Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Богдановић посјетио Агенцију за електронске медије

Објављено: 10.02.2018. 18:53 Аутор: мку
mku
Министар културе Александар Богдановић са сарадницим боравио је у радној посјети Агенцији за електронске медије гдје је разговарао са дирекотом Агенције Абазом Белим Џафићем.

Овом приликом представљене су све важније активности Агенције за електронске медије. Директор Џафић је истакао значај досљедног поштовања слобода медија. Подсјетио је да су кључне карактеристике демократског друштва, на којима треба да раде сви друштвени актери: слободе изражавања, заштита новинара и јачање поштовања професионалних стандарда.

Министар Богдановић је у разговору посебно апострофирао значај и улогу институционалне независности јавних радио-дифузних сервиса и емитера, наглашавајући њихову улогу и значај који они имају у демократском друштву. Министар је указао на потребу континуираног хармонизовања медијског законодавства са стандардима и најбољим праксама земаља чланица ЕУ. Изразио је задовољство похвалама које стижу са европских адреса на рад Агенције, која је и показатељ демократских капацитета Црне Горе.

Посебан аспект разговора посвећен је измјенама Закона о медијима, планираним за ову годину. Такође, разговарано је о потреби измјене Закона о електронским медијима и сагледавању могућности побољшавања постојећих рјешења. Министар Богдановић је позвао Агенцију да буде активни учесник приликом измјене наведеног закона и да својим предлозима допринесе побољшању квалитета овог акта.

На састанку је закључено да је сарадња Министарства културе и Агенције, на снажењу укупне независности регулатора и цјелокупне медијске слике, од изузетне важности за промовисање слободе медија.








Да ли вам је садржај ове странице био од користи?