Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Капетан фрегате Жељко Пековић први официр ВЦГ на усавршавању на НАТО Дефенце Цоллеге-у у Риму

Објављено: 12.02.2018. 18:49 Аутор: мод
Замјеник начелника Генералштаба Војске Црне Горе пуковник Светозар Брајковић примио је данас капетана фрегате Жељка Пековића, који ће бити упућен на усавршавање на НАТО Дефенце Цоллеге у Риму.

Пуковник Брајковић је пожелио капетану фрегате Пековићу успјех на шестомјесечном усавршавању, напомињући да је развој капацитета официрског кадра један од значајних циљева Министарства одбране и Генералштаба.

Капетан фрегате Пековић се захвалио на указаном повјерењу и истакао да за њега школовање на овако престижном колеџу представља изузетан професионални изазов, те да ће уложити максимум напора како би одговорио свему што се од њега очекује.

Школовање на НАТО Дефенце Цоллеге-у намијењено је припреми официрског кадра за рад на високим дужностима у НАТО командама и штабовима.

Капетан фрегате Пековић, први је официр ВЦГ који се упућује на овај НАТО колеџ. Он је командно-штабно усавршавање завршио на Морнаричком колеџу у Њупорту, у САД-у, а био је ангажован и у мисији ЕУ НАВФОР АТАЛАНТА.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?