Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Представљање резултата пројекта „Мапирање радона у Црној Гори и унапређење националног система заштите од радона“

Објављено: 12.02.2018. 21:02 Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма
Прес конференција поводом завршетка реализације трогодишњег националног пројекта „Мапирање радона у Црној Гори и унапређење националног система заштите од радона“ биће одржана сјутра, 13. фебруара, у Министарству одрживог развоја и туризма (мултимедијална сала на приземљу) са почетком у девет часова.

На конференцији ће бити представљени резултати пројекта, односно биће представљене радонске мапе Црне Горе. Говориће мр Ивана Војиновић, генерална директорица Директората за животну средину и академик Перко Вукотић, руководилац експертског тима који је реализовао пројекат. 

Министарство одрживог развоја и туризма је у сарадњи са Црногорском академијом наука и умјетности и Агенцијом за заштиту природе и животне средине кроз циклус техничке сарадње са Међународном агенцијом за атомску енергију (МААЕ) реализовало пројекат „Мапирање радона у Црној Гори и унапређење националног система заштите од радона“ чији су основни циљеви били завршетак мапирања радона у Црној Гори, објективнија процјена средње ефективне дозе за становништво због удисања радона, едукација становништва о утицају радона на здравље, јачање кадровских и институционалних капацитета за мјерење и митигацију радона, иновирање националне легислативе, по питању заштите од радона, у циљу њеног усаглашавања са директивама ЕУ и стандардима МААЕ, као и израда стручног основа Стратегије заштите од радона са Акционим планом.

Партнерске институције на пројекту биле су: Министарство здравља, Универзитет Црне Горе, Завод за метрологију и ДОО. „Центар за екотоксиколошка испитивања“.




Да ли вам је садржај ове странице био од користи?