Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Богдановић разговарао са директором Музичког центра Жарком Мирковићем

Објављено: 13.02.2018. 15:42 Аутор: Министарство културе
Министар културе Александар Богдановић и директор Музичког центра Црне Горе Жарко Мирковић разговарали су о актуелним темама у овој институцији културе.

Разговарано је о проблемима са просторним капацитетима са којима се Музички центар суочава од свог оснивања 2006. године. Саговорници су истакли важност рјешавања овог питања у наредних неколико мјесеци, имајући у виду да је реконструкција Дома војске, у којем је планирано да Музички центар буде смјештен, у својој финалној фази. Министар Богдановић је нагласио да је неопходно убрзати све преостале активности како би Музички центар што прије добио репрезентативни простор и адекватне услове за обављање концертне дјелатности.

Министар Богдановић је истакао задовољство што је Црногорски симфонијски оркестар током протеклих година прерастао у ансамбл високог нивоа, о чему свједоче бројни истакнути, домаћи и инострани умјетници који су у њему наступали.

Разговарано је и о плановима за ширење дјелатности Музичког центра, што ће бити један од приоритета ове установе након пресељења у нови објекат. Директор Мирковић је најавио да Музички центар има у плану формирање хора, камерног и народног оркестра, али и стварање услова за обављање педагошке дјелатности у овој области.

Саговорници су апострофирали значај сарадње Музичког центра и Црногорског симфонијског оркестра са сродним институцијама у региону, као и њихово учешће у пројектима регионалне сарадње. Министар Богдановић је похвалио досадашње активности ове установе на међународном плану и истакао да у партнерсту са Министарством културе може још значајније радити на обезбјеђивању средстава из међународних фондова за реализацију пројеката.
MKUMKU
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?