Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Богдановић разговарао са представницима Института за медије

Објављено: 13.02.2018. 19:02 Аутор: Министарство културе
Министар културе Александар Богдановић разговарао је са Оливером Николић, директорицом Института за медије.

Директорица Института за медије Оливера Николић представила је пројекат Института који ће бити финансиран од стране Европске комисије. Како је истакла, пројекат ће се бавити етиком у црногорским медијима и биће реализован у сарадњи са Мировним институтом из Љубљане и Мрежом етичког новинарства из Лондона.

Министар Богдановић је истакао задовољство што је важност овако значајне теме препозната од стране Института за медије и нагласио како је увјерен да ће пројекат бити успјешно реализован.

Разговарано је и о значају развоја медијске писмености у Црној Гори. Саговорници су истакли како је постављен добар законодавни оквир у овој области, те да је неопходно у сарадњи са свим релевантним државним органима, медијском заједницом и невладиним организацијама радити на његовој досљедној примјени у пракси.

Састанку су присуствовали: генерални директор Директората за медије Жељко Рутовић, представница Мировног института из Љубљане Бранкица Петковић и координаторка пројекта Јелена Топаловић.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?