Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Резултати међународног конкурса за концепт и садржај црногорске поставке на Бијеналу у Венецији 2018

Објављено: 14.02.2018. 15:00 Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Деветочлани жири међународног конкурса за концепт и садржај црногорске поставке на 16. Међународном бијеналу аритектуре у Венецији (Ла Биеннале ди Венезиа ди Арцхитеттура) 2018., донио је одлуку о избору рада који ће представљати нашу земљу на овој изложби.

У конкуренцији 42 рада, прву награду освојио је интернационални ауторски тим у саставу: Крешимир Рогина, Роса Рогина, Армор Гутиеррез Ривас, Ида Блажичко и Францоис Вахе, чији је рад под шифром ЕДРАУАНТХУСН.

Посебна признања, по одлуци жирија добили су радови ауторских тимова: Марино Ла Торре, Алберто Улиссе и Томмасо Сциулло (шифра 0000М18), Францесца Бенедетто, Гаретх Дохертy, Јамес Мелсом и Маттео Поли (шифра ААЕХПY), Бранко Лутовац, Јелена Рабреновић и Лидија Рабреновић (шифра Тхе Нортх Ремемберс), Марија Ераковић, Драгана Пантовић и Јелена Лонцовић (шифра ИнАцирцле); Павле Стаменовић и Душан Стојановић (шифра 00100); и ауторски тим Цхерубино Гамбарделла, Луца Молинари, Мариа Гелви и Цонцетта Таволетта (шифра ЦЛЦМ4000). 

Овогодишња тема Бијенала је Слободни простор - “Фрееспаце” и одабрана је од стране умјетничких директорица овогодишњег Бијенала Ивон Ферел и Шели Мекнамара (Yвонне Фаррелл и Сцхеллy МцНамара).

За организацију, умјетнички и истраживачки оквир Пројекта представљања Црне Горе на 16. Бијеналу архитекуре у Венецији одговорни су комесар др Душан Вуксановић, главни државни архитекта и кустос др Соња Радовић Јеловац.

У прилозима можете погледати резултате конкурса: 


Записник о отварању коверти

Одлука жирија 

Јурy децисион

Завршни извјештај жирија

Финал Јурy Репорт

Извјештај о накнадно пристиглим радовима

Репорт он субсеqуентлy рецеивед ентриес


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?