Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Радионица о фитосанитарним мјерама сузбијања црвеног сурлаша палми у Тивту

Објављено: 14.02.2018. 20:16 Аутор: МПРР

У циљу бољег информисања о спровођењу потребних фитосанитарних мјера за сузбијање црвеног сурлаша палми, у организацији Амбасаде Италије и Министарства пољопривреде и руралног развоја и Управе за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове, у четвртак 15. фебруара, у Тивту ће бити одржана радионица.

На ову тему говориће проф. Франћеско Порчели (Францесцо Порцелли) са Универзитета из Барија, италијански експерт са великим искуством у истраживању и борби са овим штетним инсектом, с обзиром да у Италији, као и у осталим медитеранским државама, црвени сурлаш причињава велике штете.

Радионица на тему сузбијања сурлаша палмии биће одржана у просторијама Општине Тиват, са почетком у 10,00х.

Осим представника Министарства пољопривреде и руралног, Управе за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове, скупу ће присуствовати представници локалних самоуправа, комуналних предузећа приморских општина, пружаоци услуга хемијског третирања и уништавања нападнутих палми, односно лица која су укључена у спровођење фитосанитарних мјера и заштиту палми.

Позивамо медије да испрате овај догађај, како би преношењем кључних порука допринијели бољем информисању свих држаоца биља о обавезним и потребним активностима у циљу сузбијања овог штетног организма.

ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?