Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Бошковић на састанку НАЦ у Бриселу: Прилика да Црна Гора представи резултате остварене у претходном периоду

Објављено: 14.02.2018. 20:16 Аутор: мод
Министар одбране мр Предраг Бошковић учествује на дводневном састанку Сјеверноатлантског савјета (НАЦ) на нивоу министара одбране НАТО земаља, који се данас и сјутра одржава у сједишту Алијансе у Бриселу.

Састанак је прилика да Црна Гора представи резултате остварене у претходном периоду, као и активности које наша земља спроводи на плану суочавања са заједничким изазовима савременог безбједносног окружења. Министар Бошковић је навео да чланство у НАТО прати наставак озбиљне реформе комплетног сектора безбједности Црне Горе, истакавши да ћемо и у наредном периоду одговорно приступити реализацији даљих активности на плану интегрисања националног система одбране у систем колективне безбједности Алијансе. 

Министар Бошковић је нагласио значај усвајања новог модела НАТО командне структуре, која ће, како је нагласио, допринијети успјешнијем и ефикаснијем функционисању Алијансе у борби са савременим безбједносним изазовима. Министар је истакао увјерење да нови модел омогућава виши ниво флексибилности, што ће допринијети брзини реаговања на све врсте потенцијалних безбједносни пријетњи. Бошковић је поздравио напредак који је остварен у области јачања концепта одбране и одвраћања, те истакао да ће Црна Гора, у складу са расположивим капацитетима, активно подржати заједничке напоре Алијансе када је у питању пројектовање стабилности ван граница евроатлантске заједнице. 
 
Једна од тема на министарској агенди била је и имплементација мјера из Заједничке декларације НАТО и ЕУ. Наглашен је значај интензивирања сарадње ове двије организације, како би се избјегло дуплирање напора у циљу ефикасног одговора на савремене безбједносне изазове. 

Састанак је уједно и прилика за припрему за предстојећи Самит који ће се у јулу одржати у сједишту НАТО.

Састанак Сјеверноатлантског савјета (НАЦ) на нивоу министара одбране НАТО земаља наставља са радом сјутра, у сједишту Савеза у Бриселу.




Да ли вам је садржај ове странице био од користи?