Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министарство вањских послова Републике Малте упућује позив за постдипломске студије на Институту за поморско право

Објављено: 14.02.2018. 18:00 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете
Обавјештавамо заинтересоване кандидате да је Министарство вањских послова Републике Малте упутило позив за постдипломске студије на Институту за поморско право (Интернатионал Маритиме Лаw Институте - ИМЛИ), са сједиштем на Малти.

Програми за које се може аплицирати су Програм о међународном поморском праву и Програм о међународном поморском законодавству, у трајању од једне академске године, почев од октобра 2018. године. Програм се реализује на енглеском језику, стога је неопходно одлично знање овог језика.

Рок за пријављивање је 31. март 2018. године.

Програм је отворен за дипломиране правнике који већ раде у области поморства, правној служби, или правној канцеларији која се баве темама из области поморства. Програм је погодан и за особе које намјеравају да наставе своју каријеру у области поморског права.

Студенти имају 22½ часова предавања, недјељно.

ИМЛИ је основан под покровитељством Међународне поморске организације и има за циљ обуку правника у области међународног права, укључујући право заштите животне средине мора, право мора, бродско право и међународно поморско безбједносно право.

Рок пријављивања је 31. март 2018. године, а првенство ће имати кандидати који се раније пријаве.

Број кандидата који ће бити примљени је ограничен, због интензивног карактера програма. Поштујући стратегију Међународне поморске организације (ИМО) за интегрисање жена у поморске активности, чак педесет посто (50%) мјеста биће резервисано за заслужне кандидатуре жена. До сада, на Институту је звање стекло 741 кандидата из 135 земаља.

Цијена учешћа у овом програму износи 31.000, али ће изабраним кандидатима бити обезбијеђено пуно финансирање, осим трошкова повратне карте које плаћају сами кандидати.

Извјестан број донатора обезбиједио је пуно финансирање за одабране кандидате, уколико испуне њихове услове селекције. Донатори ће предност давати углавном млађим талентованим кандидатима (млађим од 40 година) који имају велику мотивацију да раде за своју владу и који ће, након завршетка студија, дати виталан допринос развоју националног законског оквира у области поморства.




Све додатне информације, пријавни формулари и други обрасци могу се наћи на интернет порталу: хттп://www.имли.орг/программес-анд-цоурсес/хоw-апплy-1, док су информације о ИМЛИ-у доступне су на порталу: хттп://www.имли.орг


Контакт особа којој кандидати треба да се обрате савјетници за пријем, госпођи Елда Казара-Беља, на: адмиссионс@имли.орг , или телефон бр: +356 21 310 816 (локал 107).





Да ли вам је садржај ове странице био од користи?