Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић у званичној посјети Републици Косово

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Фотографије: Сусрет премијера ЦГ Душка Марковића и премијера Косова Рамуша Харадинаја (24.2 МБ)

Предсједници влада Црне Горе и Републике Косово Душко Марковић и Рамуш Харадинај потврдили су током званичних разговора данас у Приштини да двије сусједне и блиске државе његују квалитетне, пријатељске и садржајне односе које у перспективи треба унапређивати развијањем економске сардање првенствено у областима инфраструктурног повезивања, туризма и пољопривреде.

На састанку је истакнут значај довршетка процеса уставног признања црногорске националне заједнице на Косову и спровођења Стратегије за афирмацију и интеграцију Црногорске заједнице и припадајућег Акционог плана.

На иницијативу предсједника Владе Косова било је ријечи о Споразуму о државној граници између Црне Горе и Републике Косово. Предсједник Марковић је поновио став да је то питање за Црну Гору завршено, али је истакао да је наша земља спремна да у дијалогу и уз разумијевање помогне Косову да што прије, ратификацијом Споразума, превазиђе ово питање.

Исказана је пуна подршка Црне Горе европским и евроатлантским аспирацијама Републике Косово и изражена спремност преношења наших искустава у интеграционим процесима.

У контексту процеса европских интеграција предсједник Марковић је поновио да ову годину сматра изузетно важном за цио регион с обзиром на донијету стратегију Европске комисије за Западни Балкан и на друге догађаје који ће додатно потврдти и оснажити његову европску перспективу.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

ВИДЕО: хттпс://yоуту.бе/4ма8зМ9уqиц


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?