Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Дјеца из дјечијег дома “Младост” у редовним предшколским групама ЈПУ “Наша радост”

Објављено: 15.02.2018. 17:47 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Од ове школске године дјеца узраста од 3 године до посласка у основну школу која бораве у Дјечијем дому „Младост” у Бијелој укључена су у редовне вршњачке и активности раног учења при ЈПУ „Наша радост” у Херцег Новом.

Да би у потпуности учинили васпитно-образовни амбијент једнаким и доступним за сву дјецу и обухватили дјецу без родитељског старања предшколским образовањем, спроведена је обука кадра Вртића и Дома, како би се ојачали капацитети за рад са поменутом дјецом, разумјеле њихове социо-емоционалне и друге развојне потребе.

Обука ће помоћи кадру ових установа да кроз заједнички планиране активности оснаже психолошке и социјалне капацитете дјеце путем ране стимулације у структурисаном амбијенту и вршњачком контексту, чиме се повећавају шансе за ефикасну интеграцију у друштво.

У том смислу, интеграција дјеце без родитељског старања у редовне вртићке групе од великог је значаја узимајући у обзир да је предшколско васпитање и образовање неопходно за свеукупан раст, развој и формирање личности, уз позитивне социо-економске ефекте на друштво у цјелини.

ПР Служба Министарства просвјете

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?