Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Радуловић: ЕУ ће дати конкретну подршку за наше пројекте

Објављено: 16.02.2018. 20:12 Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ministarstvo održivog razvoja i turizma 

„Амбасадори земаља чланица Европске уније (ЕУ) неподијељено подржавају Министарство одрживог развоја и туризма у реализацији пројеката у будућности, посебно оних који се тичу очувања животне средине“, изјавио је данас министар одрживог развоја и туризма Павле Радуловић на годишњем радном доручку са амбасадорима земаља чланица ЕУ.

„Није у питању само вербална подршка, већ смо данас чули да ћемо добити и материјалну, као и подршку у трансферу знања и технологије. Када су у питању конкретни пројекти, то су уређаји за пречишћавање отпадних вода, третман комуналног отпада, чистији ваздух и вода и све што се тиче заштите животне средине и Поглавља 27 генерално“, додао је Радуловић.

“Окупили смо се у пријатељској атмосфери и поново сјели на традиционалном окупљању да сублимирамо резулатате из прошле године, којима смо више него задовољни, као и да представимо шта намјеравамо да радимо у будућности. Са задовољством могу да кажем да се још једном доказало потпуно отворено пријатељство између амбасадора земаља Европске уније и Црне Горе”, истакао је Радуловић.

Такође, министар Радуловић се осврнуо на Улцињску солану: „Амбасадор Њемачке је поменуо Солану и рекао да очекује да се студија приведе крају. Студија заштите Солане је скоро завршена, налаз јесте да Солану треба заштитити. Дакле, налаз студије је практично идентичан препорукама које су дате просторно-урбанистичким планом Улциња који је усвојен почетком прошле године. Студија ће тачно одредити који дио Солане треба штитити и на који начин, а ускоро ћемо имати финални документ.“


Изјаву за јавност и уводно излагање министра можете преузети са сајта www.инфобиро.тв

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?