Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

На истом задатку - борба против родно заснованог насиља

Објављено: 15.02.2018. 20:32 Аутор: Маја Јовић

У просторијама Министарства за људска и мањинска права начелница Одјељења за послове родне равноправности састала се са Ханом Давидсон и њеном сарадницом на пројекту "Спречавање и реаговање на родно засновано насиље - јачање агената промјена".

Г-ђа Давидсон је кривична инспекторка и ангажована је за регрутовање у оквиру програма међународне обуке. У сарадњи са шведском фондацијом „Квинна тилл Квинна”, г-ђа Давидсон ради на спровођењу програма унапређене обуке о родно заснованом насиљу. Пројекат финансира СИДА -  Шведска међународна агенција за унапређење сарадње.

Начелница Пејовић је упознала г-ђу Давидсон са радом, мисијом и визијом Одјељења за послове родне равноправности.

Програм "Спречавање и реаговање на родно засновано насиље - јачање агената промјена" отворен је за пријаву до 28. фебруара 2018. године. Обука ће се одржати током 2018.-2019. године, укључујући 3 недјеље тренинга у Шведској и 2 недјеље у другој земљи.

Циљ програма је развити способност учествовања организација/тијела и њихових особља, спријечити и одговорити на насиље засновано на роду. Главна циљна група су особе које имају мандат спровођења и вођења промјена у том процесу: судство, тужилаштво, полиција и социјалне службе.

Министарство за људска и мањинска права

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?