Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Други дан Минхенске безбједносне конференције: Бошковић на радном ручку са министарком одбране СР Њемачке, Урсулом фон дер Лајен

Објављено: 17.02.2018. 23:00 Аутор: мод
Министар одбране мр Предраг Бошковић је током другог дана Минхенске безбједносне конференције учествовао на радном ручку са министарком одбране СР Њемачке Урсулом фон дер Лајен. Том приликом, наглашени су одлични билатерални односи двије земље, те размотрени модалитети унапријеђења даље сарадње.

Такође, министар Бошковић је имао састанак са извршним директором консултанске компаније АПЦО Wорлдwиде, Брад Стејплсом (Брад Стаплес). Бошковић је нагласио да је Црна Гора посвећена испуњавању европског циља, имајући у виду да безбједност цијеле Европе зависи од успјешне интеграције Западног Балкана. С тим у вези, Бошковић је апострофирао да ће Црна Гора и у наредном периоду радити на промоцији и спровођењу НАТО политике “отворених врата“.

Током Минхенске бебједносне конференције, министар Бошковић је имао и билатерални сусрет са министром националне одбране Авганистана, генерал-потпуковником Тариком Шхах Бахрамијем. Ген-ппук Бахрами је изразио захвалност Црној Гори и припадницима наше Војске, који свакодневним ангажовањем дају изузетан допринос успостављању мира и стабилности у Авганистану. Бошковић је пренио утиске са недавне посјете Авганистану, у децембру прошле године, када је имао прилику да се на лицу мјеста упозна са ситуацијом у земљи и оствареним напретком.

На маргинама Минхенске безбједносне конференције, генерални директор Директората за политику одбране, мр Ивица Ивановић, се састао са замјеником министра одбране Грузије Лелом Чиковани. Састанак је био прилика да се договоре смјернице за интензивирање сарадње у будућем периоду, као и да се дефинишу предстојеће заједничке активности у сектору одбране. Ивановић је нагласио да ће Црна Гора, као нова чланица НАТО, предано радити на реализацији кључних задатака Алијансе у циљу ефикасног одговора на савремене безбједносне изазове и пријетње. 

mod mod

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?