Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Симовић: Повезаност пољопривреде, туризма и трговине је интерес сва три сектора

Објављено: 18.02.2018. 21:05 Аутор: МПРР

Повезаност сектора пољопривреде, туризма и трговине је кључ напретка за сва три сектора, а уједно, то је важна претпоставка за отварање нових радних мјеста и укупан развој црногорске економије, оцијенио је потпредсједник Владе и министар пољпривреде мр Милутин Симовић гостујући данас на Радију Црне Горе.

Симовић је казао да наведеним областима треба додати и сегмент – улогу грађанина као потрошача и његове позиције и разумијевања важности и доприноса оваквом приступу, истичући да у том четвороуглу има посла и простора за све сегменте.

„Произвођач – да подигне ниво производње, како би обезбиједио континуитет понуде, да обезбиједи тражени квалитет и цјеновну конкурентност. Таквих у Црној Гори има значајан број. Сектор трговине – да обезбиједи све елементе фер трговине, унутар себе и према произвођачима. Ова тема заокупља пажњу држава региона и ЕУ. Неке државе ЕУ су већ донијеле законе о фер трговини. Чули смо недавно и ријечи европског комесара за пољопривреду, господина Хогана, који је саопштио да актуелна реформа Заједничке пољопривредне политике треба да обезбиједи да фармери зарађују више од трговаца – што сада није случај. Сектор туризма – ће повећати атрактивност, препознатљивост своје понуде ослањајући се више на своју производњу, а овакав заједнички приступ сва три сектора, укључујући и потрошаче, је најбоља гаранција обезбјеђења више нових, сигурних и квалитетних радних мјеста. То је пут за конкурентније произвођаче, као и потрошача са већом куповном моћи, оцијенио је Симовић који је данас био гост емисије „Недјељом о селу и пољопривреди“, како би пољопривредним произвођачима представио могућности подршке кроз овогодишњи Агробуџет.

ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?